duminică, 23 ianuarie 2011

Mar, mar. Da' al vostru al cui e?

Intr-o seara in India, in timp ce eram mai multi in vizita la o familie apropiata (eram singura de pe alte meleaguri, insa erau si destul de multi care traisera perioada scurte de timp in afara Indiei) ma trazneste, cum mi se mai intampla, in mijlocul unor convorbiri dinamice si amuzante anglo-hinduse o treaba. Si o spun cu voce tare fara sa ma gandesc prea mult.



"Auziti, voi cum ii spuneti chestiei astia din gat, osul care e proeminent?" le arat dar nu le sugerez ideea tocmai ca sa vad daca macar imi zic "Adam's apple".
La inceput relaxati de parca trebuiau doar sa se readapteze la discutie, pentru ca subiectele anterioare nu aveau legatura nici macar tangential cu ceva de genul asta, incep sa se uite unii la altii zambitori si sa caute raspunsul. Dupa vreo 3 minute toata lumea incepea sa dea semne de stres pe frunte. Ma indur, le sugerez ca poate au o traducere relativ literala pentru adam's apple, imi spun ca n-au.

Eu cumva de aici si pornisem si continui
"Pai la noi denumirea de marul lui Adam tine de religia crestina daca intrebi pe cineva de unde vine, insa voi, fiind hindusi, aveti vreun corespondent, vreo alta denumire care sa nu aibe legatura cu adam, eva, sarpe, mar?"

Aparent nu au. Sau nu au gasit una in urmatoarea jumatate de ora cat am mai petrecut impreuna in seara aceea. Voi aveti idee cam cum sta treaba la non-crestini?

2 comentarii:

  1. Chiar pare straniu sa nu aiba si ei vreo denumire... sa fie o omisiune, un gol anatomic? Totusi vorbim despre un detaliu destul de vizibil si care are legatura cu masculinitatea (fiind mai proeminent la barbati).
    O dilema fara dezlegare?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu o sa mai intreb. si pe localnici si pe altii.
    insa pentru ei, mustata este un "detaliu" mult mai vizibil si mai legat de masculinitate.

    culmea, au ramas cu asta mostenire de la britanici :P

    RăspundețiȘtergere