miercuri, 23 iunie 2010

Vocabular




Sunt in vacanta in Romania. Da, am prelungit!


Am pe creier 2 chestii legate de vocabular:
1. Imi place rau cuvantul babilonie. Exprima atat de bine starea de lucruri din India/China. Nu doar pentru ca sunt atat de multe limbi/dialecte oficiale si etc, cat si pentru haosul pe care termenul il poarta cu el datorita povestii, in speta a momentului in care totul a devenit un babilon.

2. Are cineva idee de unde si cum s-a format expresia „șir indian"?
Nu ca as fi intrebat vreun indian, abia acum m-a pocnit curiozitatea. Dar wikipedia pare a nu sti si ma gandesc la faptul ca poate in felul asta aflu si mai multe versiuni. Mai fun :)

3 comentarii:

  1. Nu cred ca are a face cu indienii din India, ci mai degraba cu "indienii" native Americans. Stii ca atunci cand era razboi intre triburi toti mergeau in sir indian (LoL :D ), pentru ca neanea inamicu' sa nu isi dea seama cat de mult indian a trecut pe acolo.

    ...nu e pe wikipedia (nici prin alta parte, desi am cautat sa ma documentez inainte de postu' asta), dar asta e presupunerea mea cea mai sanatoasa. Amin si Enjoy Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. ihaaa, sa inteleg ca pleci inapoi? cit mai stai?
    subscriu la chestia cu nativii americani. mi-amintesc c-am citit undeva despre asta cind eram waaaaaay much younger. ai pup iu, kid.

    RăspundețiȘtergere
  3. dap, plec inapoi. mai stau o saptamana.
    vezi ca am alt nr de tel si etc, s-au deconectat automat cele vechi pt ca nu le-am folosit timp lung :( hug

    multam de lamuriri

    RăspundețiȘtergere